A Magyar Szurkolók győztek ...
Szerkesztő
test1

A magyarok néhány órára bevették Stuttgartot

2024. 06.19. Német-Magyar meccs margójára

Persze, hogy udvariatlanság, idegen országban a vendégjoggal visszaélve ilyen dolgokra vetemedni, amiket szurkolóink megengedtek maguknak, de nem lehet mit csinálni, egyszerűen mi magyarok ilyenek vagyunk, nem csak húzgáljuk az oroszlány bajszát, de le is akarjuk azt győzni ...  (jó, most csak a focinál maradva).

Megjöttek a magyarok, húzzátok meg magatok

Bátran szembeszállni, akár a túlerővel is, igazi kurucos cselekedet. Más kérdés, hogy a fiúk kicsit bénultak voltak, tán a felelőség miatt (legalább is az első meccsen), most a németek ellen, ezzel már nem volt gond, de hát (megszokhattuk, hogy "Nyomják Krahácsot",) itt meg a Holland Bíró viselkedett nem túl fair módon (és most nagyon finom voltam), hogy az első gólt, a  nyilvánvaló szabálytalanság ellenére megadta. Mindenesetre a tárgyilagosság kedvéért be kell ismerni, hogy a német csapat klasszisokkal jobb volt, mint mi, s ezt ki is tudták hozni magukból.

Ami viszont igazi nemzeti büszkeségre adott okot az a magyar szurkolók töretlen hite és lelkesedése, amivel látványosan lenyomták a szemközti karéjban helyet foglaló hazai szurkolókat. Ezen utóbbiak - a góljaikat leszámítva - csupán a 80. perc körül hallatták a hangjukat, addig vélhetően szemlesütve (tán áhítattal és irigykedve) hallgatták és nézhették az ellenoldal szűnni nem akaró hangorkánját és a Mercédesz Aréna közel harmadát beborító piros-fehér-zöld zászló tengerét. Tudom, hogy egy igazi sportolót nem szabad, hogy béklyóba kössön e túláradó rajongás, sőt éppen ez az a körülmény ami megsokszorozhatja az erejüket, hogy ilyen kiélezett helyzetben is hozni tudják tudásuk legjavát, persze, ha rendelkeznek ezzel, de a "mi fiaink" az elmúlt időszakban bizonyították - ha nem is a Real Madridi szinten - de, hogy beszélhetünk ilyenről.

Most még a harmadik (skót) meccs előtt vagyunk, továbbra is bízunk benne, hogy a szerencsével szövetkezve kiharcolhatjuk a továbbjutást, és azt hogy Magyarország népe, továbbra is bízhasson bennük és büszke lehessen úgy rájuk, mint magukra és az egész nemzetünkre, úgyhogy:

"HAJRÁ MAGYAROK!'    

egy szurkoló, a Stuttgarti lelátó magyar oldaláról

GALÉRIA


© 2014. Gasorg - VPSoft. All rights reserved. Design: HTML5 UP